onsdag 8 juni 2011

Lakritskladdkaka

Grundreceptet till den här godingen kommer från Karolina Tegelaars
Mjuka kakor utan ägg och mjölk bara det att jag istället för kakao har använt mig av lakritspulver.



4 dl florsocker
50 gram smält margarin
2½ dl sojagrädde
1 dl lakritspulver
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form som är cirka 22 centimeter i diameter. Vispa ihop smält margarin med florsocker och sojagrädde. Rör ner lakritspulvret. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Tillägg: Den här är tokgod såväl som choklad- och som lakritskaka, men du kan också testa att ta hälften kakao och hälften lakrits.

1 kommentar:

rai rai sa...

ooh, tänker även att en helt vanlig kladdkaka fast typ hackade bitar av saltlakrits, typ turkist peber lr nåt skulle vara en hit?