lördag 31 mars 2012

Fyriskaka

Recept från Mjuka kakor utan ägg och mjölk. I november hade jag en massa äpplen över efter lägenhetsvisning och det fanns inte en chans att jag skulle kunna äta upp dem själv innan de blev dåliga så jag tänkte att det vore en väldigt bra idé att baka upp en del av dem. Och det gjorde jag, denna fyriskaka är rackarns god!



3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl socker
1 krm salt
1½ dl sojamjöl
50 g smält margarin

1-2 äpplen
½ dl socker
2 tsk kanel

Sätt på ugnen på 200 grader och smörj och bröa formen (ca 22 cm i diameter).

Smält margarinet och låt svalna något. Blanda vetemjöl, socker, salt och bakpulver och rör sedan ner sojamjölken och margarinet. Vispa smeten luftig och häll i formen.

Blanda kanel och socker. Skiva äpple tunt och vänd i kanel- och sockerblandningen, Stick ner skivorna i kakan och grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen.

Inga kommentarer: