måndag 9 maj 2011

studiecirkel i bakning utan ägg och mjölk, kardemummamuffins

De här muffinsen bakade jag och två andra kursdeltagare i torsdags. Himla goda är de! (Och receptet kommer från kakboken mjuka kakor utan ägg och mjölk.



2 dl äppelmos
1 dl sojamjölk
½ dl sirap
½ dl socker
½ dl olja
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
§ tsk bikarbonat
1 tsk mald kardemumma
1 krm salt

Bär att lägga på toppen
Kardemumma att pudra på toppen

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ upp muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa äppelmos, olja, sirap och sojamjölk luftigt och vänd sedan ner vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kardemumma (blanda ihop de torra ingredienserna, antingen i en egen skål eller vid sidan av i formen som du har äppelmosblandningen i). Vispa smeten och fyll muffinsformarna till 2/3. Lägg några bär i mitten av muffinsen och strö kardemumma på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 13-16 minuter.

Inga kommentarer: