måndag 28 februari 2011

Blåbärsmulpaj med hallonbalsamvinäger

Idag är det min födelsedag och idag firade jag bland annat med denna helt fantastiskt goda paj. Receptet har jag hittat hos Veganrecept & Galna Upptåg, men jag pillade i lite hallonbalsamvinäger för lite extra sting och smak. Sjukt gott.



125 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
225 gram frusna blåbär (eller 3-4 dl färska)
3-4 msk god hallonbalsamvinäger
1-2 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, socker och vanlijsocker i en bunke. Tärna margarinet och finfördela det med fingrarna eller en gaffel. Smörj en pajform och fördela blåbären, tillsätt balsamvinägern och rör om. Rör i potatismjölet. Smula sedan över degblandningen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Inga kommentarer: