tisdag 15 februari 2011

Hallonroskaka

Hittade det här receptet hos Veganvrak, som kaxigt (men sanningsenligt) hävdar att det är det enda recept på vegansk sockerkaka en behöver.



50 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
nästan 2,5 dl sojamjölk
1-2 tsk rosenvatten
1-2 tsk hallonbalsamvinäger

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Häll i det avsvalnade margarinet och sojamjölken och vispa tills smeten blir slät. Häll den i en smord och bröad form. Grädda i 35-40 minuter.

Tips/Kommentar: Ett tag trodde jag att den här kakan misslyckades för mig (fatta failkänslan när en tror en misslyckas med det bästa receptet), men jag tror att att det hade med rosenvattnet och hallonbalsamvinägern att göra. Den blev rätt kladdig, men sjukt god!

Inga kommentarer: