fredag 30 juli 2010

Asiatisk linssoppa med kokos och morötter

från Mossagården & Ekogrönt

2-3 morötter
1 rödlök
½ purjolök
4 vitlöksklyftor
½ tsk chilipeppar eller färsk chili
1½ msk färsk riven ingefära
100 g hackad färsk fänkål
2 tsk malen koriander
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 l vatten
2 dl röda linser
2 msk pressad citron

färsk koriander eller annan färsk ört som känns passande

Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skiva rödlöken tunt, strimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs allt tillsammans med chili och ingefära i några minuter utan att det tar färg, i en stor kastrull. Blanda i hackad fänkål och koriander, späd med kokosmjölk och lägg i buljongtärningarna. Koka upp vattnet och lägg i linserna. Koka linserna tills de är mjuka, 8-10 minuter. Häll av vattnet och rör ner dem i grönsaksblandningen. Smaka av med citron. Blanda i grönt vid serveringen.

Inga kommentarer: