fredag 30 juli 2010

Biryami

från konsum.se

1 tsk kardemummakärnor, stötta
2 tsk kummin
2 tsk koriander, malen
3 tsk ingefära, malen
1 tsk senapsfrö
2 dl olja
2 gula lökar, i tärningar
3-4 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk chilifrukt, färsk, hackad
4 potatisar, stora, i tärningar
3 morötter, i tärningar
1 liter vatten
3 tomater, i klyftor
½ blomkålshuvud, i buketter
1 zucchini, liten, i tärningar
0,5 g saffran
50 g kokosfett
salt

1 kruka koriander, färsk, grovt hackad

Tillagning
Fräs kryddorna i ca 1 dl olja och tillsätt lök, vitlök och chili. Lägg i potatisar och morötter och fräs ca 8 minuter, tillsätt vatten vid behov. Lägg i hälften av tomaterna och låt puttra ihop. Tillsätt mer olja och vatten, häll i blomkålen, låt puttra i ca 5 minuter. Lägg i zucchini, saffran och kokosfettet. Smaka av med salt och låt koka ihop i ca 20 minuter. Tillsätt resten av tomaterna och koriandern, koka upp.

Inga kommentarer: