torsdag 29 juli 2010

Falafel

ca 4 portioner
[från Peter Cox' The Realeat Encyclopedia of Vegetarian Living ]

Tillagningstid 45 minuter
1 liter kokta kikärter [omkr. 450g i torkat tillstånd]
3 klyftor vitlök, finhackade
2 msk tahini [sesampasta]
50g vetemjöl
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsp nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt
1/4-1/2 tsk chillipulver
olja till stekning

Mosa de kokta kikärterna i matberedare eller med en gaffel i en skål.
Tillsätt vitlök och tahini och rör ihop till en tjock massa. Blanda de
återstående ingredienserna (utom oljan) i en separat skål och rör om
ordentligt. Rör sedan ner denna blandning i kikärtsröran. Forma små
tillplattade bollar av röran och stek i olja 3-5 minuter på varje sida
[tills ytan blivit knaprig och gyllenbrun].


bild: turn my pain into passion.

Inga kommentarer: