fredag 30 juli 2010

Paella

6-8 portioner, från Elisabeth Johanssons Vegetarisk fest året om

1/2 kg råris
4 medelstora gula lökar, hackade
3 morötter, skurna i tändstickor
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
3 dl champinjoner
3 dl skållad, skalad mandel
1/2 aubergine (äggplanta)
1-2 dl oliver
5 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
Örtsalt och peppar efter smak

Fräs riset i olja tillsammans med 2 tsk spiskummin. Häll på vatten [se instruktioner på rispaketet, om sådana saknas, ca 2 delar vatten per del ris], tillsätt 1 tsk gurkmeja [för färgens skull, kan uteslutas] och koka i ca 40 minuter eller tills vattnet är absorberat. Fräs lök, svamp, morot och paprika i en tjockbottnad stekpanna, ca 10 minuter. Tillsätt mandeln och fräs vidare tills morötterna är mjuka - men fortfarande med tuggmotstånd. Blanda till sist riset och grönsakerna. Krydda. Garnera ev. med oliver.

Inga kommentarer: