fredag 30 juli 2010

Svampfylld squash

inspiration från Tallmogården

1 stor eller 2 små squash
1 gul lök
300-400g färsk eller djupfryst svamp
1 msk olja eller veg. margarin
2 msk vetemjöl
2 dl veg. mjölk
1 msk tomatpuré
1 veg. buljongtärning
örtsalt
1-2 krm paprikapulver
ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 msk sesamfrön

Dela squashen på längden. Gröp ur köttet försiktigt med en sked och hacka det. Skala och hacka löken fint. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i fettet på svag värme några minuter. Tillsätt squashköttet och låt det fräsa en stund. Rör ut mjölet i en del av mjölken. Häll i mjölken i grytan och vispa ner mjölkredningen. Smaksätt med tomatpuré, vitam och och paprikapulver. Tillsätt squashkött och eventuellt vitlök. Låt stuvningen sjuda på svag värme några min. Fördela stuvningen i squashskalen och strö över sesamfrön. Gratinera i 225 grader i ca 20 min. Serveras gärna med råris och sallad till.

Inga kommentarer: