fredag 30 juli 2010

Mosiga gröna ärtor

[från TV4s Nigella - Kort och gott]

1 paket frysta ärtor
2 st vitlöksklyftor
salt
peppar
1 matsked vegetabilisk crème fraiche [Sour Supreme] eller
2 matskedar naturell vegetabilisk yoghurt [Soya Yofu]

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna från början, de är lättare att skala efter kokning och smaken blir lite mildare. Ta bort skalet från vitlöksklyftorna och släng tillbaka dem i det kokande vattnet. Häll i lagom mycket ärtor. Salta och koka i cirka 3 minuter. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag eller en sil och häll ner ärtorna och vitlöksklyftorna i en mixer. Tillsätt yoghurten eller crème fraichen, lite salt och peppar. Kör tills ärtorna
bildat en tjock gröt. Lägg upp på tallriken.

Inga kommentarer: