fredag 30 juli 2010

Paté à la vego

[från konsum.se ]

Ingredienser
1 kg potatis, t ex mandel, kokad med skalet på
1-2 dl havre- eller sojamjölk
2 liter svamp, blandad, färsk, gärna vild
4 schalottenlökar, finstrimlade
1 kruka timjan, färsk, hackad
salt
kryddpeppar
olja
2 dl ströbröd

ugnstemperatur 175º

Gremolata
1 dl persilja, färsk, finhackad citronskal, finrivet från 1 citron

Tillagning
Skala potatisen och tag undan hälften som du krossar med en gaffel. Resten mixar du i en mixer med mjölken till en klibbig smet. Häll i en bunke och tillsätt den krossade potatisen. Ansa och hacka svampen. Fräs löken i oljan och tillsätt svampen och timjan. Du får antagligen göra detta i omgångar. Blanda ner svampen i potatisblandningen och smaka av. Olja och bröa en ugnsfast form och häll i smeten. Pressa till ordentligt och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen i 175º ca 30 minuter tills den fått färg. Garnera med gremolatan.

Inga kommentarer: