fredag 30 juli 2010

Grönsaksfyllda cannelloni

från coop.se

8 lasagneplattor
vatten
msk salt
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 gul lök, strimlad
1 röd paprika, grovt hackad
½ aubergine, grovt hackad
½ squash, grovt hackad
5 dl krossade tomater
1 lagerblad
salt och peppar
 
Ratatouille 
150 g blomkål, i fina bitar
150 g broccoli, i fina bitar
2 gula paprikor, strimlade
2 morötter, strimlade
1 tsk basilika
1 ½ dl veg. crème fraiche [t.ex. Sour supreme
            eller Tofutti cream cheese naturell]
salt och peppar
b-jästpulver, till gratinering
 
Ugnstemperatur 150º

Tillagning:
Koka lasagneplattorna i vatten och salt tills de är mjuka. Lägg dem sedan i kallt vatten.

Bryn vitlök, gul lök, röd paprika, aubergine och squash tills de fått lite färg. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och lagerblad. Låt koka på låg värme tills grönsakerna blivit mjuka. Smaka av med salt och peppar, eventuellt även svartpeppar och socker.

Fräs blomkål, broccoli, paprika och morot i lite olja tills de blivit lite mjuka men fortfarande är krispiga. Blanda i "crème fraiche" och smaka av med salt och peppar.

Tag de förkokta lasagneplattorna och torka dem något. Lägg lite av den frästa grönsaksröran på varje lasagneplatta och rulla ihop. Tag rullarna och lägg dem på en plåt och strö över bjästen. Gratinera cannellonin i ugnen i ca 7 –8 minuter.

Serveringstips: Servera cannellonin på en bädd av ratatouillen. Gör gärna en god sallad till och servera med lite bröd.

Inga kommentarer: