fredag 30 juli 2010

Risotto med sojabitar

från ICA:s Rutiga Kokboken

2 dl sojakött i bitar, gärna färsbitar
2½ dl råris
6 dl veg. buljong
1 purjolök
300 g ärtor-majs-paprikablandning
ca 200 g skivade champinjoner
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
örtsalt

Förväll sojakött enligt förpackningens anvisningar. [torkad sojafärs brukar jag låta koka upp i lite salt och några favoritkryddor för att sedan låta dem mjukna klart i eftervärme under tiden jag gör i ordning resten av ingredienserna].

Blanda ris och buljong i en kastrull och låt det koka 40 minuter på svag värme under lock och utan omrörning.

Skölj och strimla purjolöken. Om du använt större sojaköttbitar, skär dem i mindre bitar. Lägg dem, grönsaksblandningen, svampen och purjon på riset mot slutet av koktiden.

Blanda oljan med tomatpurén och tillsätt pressad vitlök. Häll blandningen över risotton och rör om. Smaka av med örtsalt.

Inga kommentarer: