fredag 30 juli 2010

Pasta med cajunfärs

modifierat recept från kokboken "Gott & Grönt".

Ingredienser till 4 personer:
300 g fryst sojafärs (t.ex. ICAs)
1/2 rotselleri
1 gul lök
1 paprika
1 msk majs- eller jordnötsolja
ca 1/2 msk råsocker
1/2 tärning grönsaksbuljong + 2 1/2 dl vatten
1 burk färdig tomatsås för pasta (dolmio 500 g)
1/2 tsk salt

Cajunkryddblandning:
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
3 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
1. Rör ihop kryddblandningen.
2. Skala och skär selleri, lök och paprika i tärningar.
3. Fräs detta några minuter i oljan, sockret och kryddblandningen.
4. Rör ner färsen, tillsätt buljongtärning, vatten, tomatsås och salt, koka upp.
5. Serveras med fördel till snäckpasta och favoritgrönsakerna.


bild: ica.se

Inga kommentarer: