fredag 30 juli 2010

Nasi goreng

från www.vegweb.com

Ingredienser:
ca 10 dl kokt ris
2 purjolökar, skivade
2 selleristjälkar, skivade
2 stora gul lökar, skivade
1 stor morot, finhackad
1 röd paprika, finhackad
200 g tofu, tärnad
2 msk jordnötssmör
2 msk sambal oelek
1 msk råsocker
smaka av med salt, peppar och ketjap manis

Fräs tofun i lite olja, till den blir lite krispig, ta ur pannan och ställ undan. Lägg purjolöken, gullöken och sellerin i pannan och fräs i några minuter. Tillsätt moroten och paprikan och tillaga i ytterligare några minuter. Tillsätt jordnötssmöret, sambal oelek, råsockret, saltet, pepparn, ketjap manisen och tofun. Låt puttra i omkring 10 minuter för att låta smakerna blanda sig med varandra. Rör i riset och låt puttra i ytterligare 10 minuter, rör om då och då.

Inga kommentarer: