fredag 30 juli 2010

Tofuröra

från djurensrätt.se - påskbuffe

Ingredienser för ca 4 portioner:
300 g naturell tofu
1 medelstor gul lök
eventuellt några färska champinjoner
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 dl sojagrädde
3-4 msk B-jästflingor
olja
salt
peppar
eventuellt gurkmeja

Tillagning:
Låt tofun rinna av så mycket som möjligt och smula den så smått du kan, t.ex. genom att mosa den med en gaffel. Hacka löken och skiva champinjonerna, stek detta i olja tills löken är genomskinlig och svampen har gett ifrån sig lite vatten. Lägg sedan i buljongtärningen och låt den smälta och blandas om ordentligt.

Lägg i tofun och låt den brynas lite, men var försiktig så den inte bränner fast - häll i mer olja om det behövs. Rör sedan ned sojagrädden för att få en krämig sammanhängande konsistens - öka mängden om det behövs. Smaksätt med salt och peppar, färgsätt gärna med gurkmeja, ta av från värmen och tillsätt jästflingorna, efter smak.


bild: djurensrätt.se - påskrecept.

Inga kommentarer: