torsdag 29 juli 2010

pajdeg

från Inga-Britta Sundqvists Vegetariska Kokboken

1½ dl grahamsmjöl
1½ dl lantvetemjöl
1/4 tsk örtsalt
75-100 g veg. margarin eller olja
4 msk vatten

Blanda de båda mjölsorterna med örtsaltet. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme. Kavla ut degen till en tunn kaka som täcker botten och kanter. Klä formen och se till att degen sluter tätt mot formen. Grädda pajskalet i 200°C ugnsvärme i 10 minuter.

Tips/Kommentar: Jag brukar sällan få den här degen att hålla ihop helt och hållet när jag kavlar den så det brukar bli en del ihoppusslande av deg för att täcka pajformen. För min del gör det inte så mycket för man ser ju ändå inte hur det ser ut under.

Inga kommentarer: