torsdag 29 juli 2010

Grönsakspaj

från Marianne Pasanen-Mortensens Veganrecept för alla sinnen

1 förgräddat pajskal
2 gula lökar
200 g squash
200 g aubergine
200 g champinjoner
200 gr morötter
1 stor röd paprika
2 tomater
4 msk tomatpuré
4 msk majsmjöl
1 tsk örtsalt
lite cayennepeppar
1 msk timjan
4 dl vatten
persilja

Skala och hacka löken. Grovriv morötterna och tärna resten av grönsakerna förutom tomaterna. Fräs allt utom morötterna och tomaterna i lite olja i en stor stekpanna tills det är mjukt. Tillsätt morötterna. Salta och peppra. Rör i tomatpurén, strö över mjölet och rör sakta ner vattnet. Smaka av med timjan och ev. mer salt och cayennepeppar. Häll grönsaksröran i pajskalet
och garnera med tomaterna skurna i skivor. Grädda i ca 15 minuter i 200°C.

Inga kommentarer: