fredag 30 juli 2010

Dhal (Linsgryta)

från PeAs veganrecept

1,5 msk olja
3-4 vitlöksklyftor, pressad
2 tsk gurkmeja
1 liten grön chili urkärnad och finhackad [eller motsvarande chilipulver]
2 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
2 medelstora gula lökar, finhackade
200g röda linser
7 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk tomatpuré
1/2 tsk råsocker [eller efter smak]
Salt och peppar

Hetta upp oljan och fräs vitlöken och kryddorna 1 minut. Tillsätt löken och fräs tills den börjar bli brun. Tillsätt linserna, vattnet och buljongtärningen. Sjud tills linserna fallit sönder helt (det ska bli en gröt) ca 20-30 minuter. Rör ned tomatpurén och smaksätt med salt, peppar och råsocker. Servera över råris.

Inga kommentarer: