fredag 30 juli 2010

Smördegsbakelser med gräddstuvad svamp

från djurensrätt.se - påskbuffe

Ingredienser för 8 bakelser:
muffins- eller mazarinformar
2 smördegsplattor
200 g blandsvamp
mjölkfritt margarin till stekning
2 dl sojagrädde
salt
peppar
hackad gräslök

Låt smördegsplattorna ligga framme och tina. Finhacka svampen och fräs den i mjölkfritt margarin. Häll över grädden och låt den koka in lite (sojagrädde är bättre än havregrädde för den kokar in, det gör inte havregrädden på samma sätt). Smaksätt med salt och peppar. Kavla ut varje smördegsplatta en aning så den blir fyrkantig och dela i fyra delar. Lägg smördegsbitarna i muffinsformar (de fyra hörnen kan sticka upp lite ovanför kanten) och klicka i svampstuvning. Grädda bakelserna i 250 graders ugnsvärme i 10 minuter. Strö gräslök över före servering.

Inga kommentarer: