torsdag 29 juli 2010

Svampstuvad squash under pajtäcke

[från ICA:s Rutiga Kokboken ]

Pajdeg:
75 g. veg. margarin
1 dl vetemjöl
½ dl vetekli
1 msk vatten

Stuvning
ca 700 g squash
1 stor gul lök
2 dl förvälld svamp eller 200 g burksvamp
2 msk veg. margarin
3 msk vetemjöl
1-2 tsk örtsalt
1 krm basilika
1 st tomat
1½ msk chilisås
1 msk veg. grädde
1 msk persilja

Hacka ihop matfettet, mjölet och vetekliet. Tillsätt vattnet och arbeta ihop det hela till en deg. Kavla ut den mellan mjölad plastfolie så att den blir rund eller avlång - beroende på
vilken ugnssäker form som ska användas. Låt degen vila kallt i kylskåp.

Skala squashen och skär den i ungefär sockerbitsstora tärningar. Skala löken och hacka den grovt. Bryn den avrunna svampen i margarinet och lägg den i den smorda formen. Vänd squashtärningarna i mjölet och fräs dem i en stor stekpanna. Tillsätt örtsalt, basilika och tomaten, skuren i små bitar. Rör om och tillsätt chilisåsen och grädden. Låt det hela sjuda 10-15 minuter. Blanda i hackad å persilja. Häll stuvningen över svampen. Lägg på pajdegslocket och nagga det lätt med en gaffel. Grädda i 225C mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer: